Endoscopische motorinspectie

Cilinderinspectie

Wij zijn al jaren dé specialist voor Remote Visual Inspection (RVI) van dieselmotoren. Met behulp van flexibele endoscopen van uitzonderlijke kwaliteit kunnen wij ieder detail van cilinders, zuigerkronen, kleppen en turbo’s van diesel- en gasmotoren nauwkeurig inspecteren. Van iedere inspectie maken wij een uitgebreid rapport met foto’s, bevindingen een aanbevelingen. Wij hebben ons gespecialiseerd in het inspecteren van scheepsmotoren, met een cilinderboring variërend van 10 tot 60 centimeter.

 

Turbine pag

Turbo inspectie

RVI is uitermate geschikt voor de inspectie van zuigers, cilindervoeringen, verbrandingskamers en inlaat- en uitlaatkleppen. Dit type inspectie wordt vaak gedaan om een goed beeld te krijgen van de mate van slijtage van deze onderdelen, en om eventuele schade op te sporen. Een endoscopische inspectie geeft in veel gevallen een duidelijker beeld van de onderdelen dan een inspectie d.m.v. demontage van een cilinderkop.

Dankzij  geavanceerde flexibele endoscoopsystemen kunnen wij de meeste turbo’s zonder demontage inspecteren. Onze mensen hebben jarenlange ervaring in het endoscoperen van motoren en turbo’s, en zijn uitstekend in staat om de mate van vervuiling in de turbo te bepalen, scheuren in de nozzle ring op te sporen, en verschuiving of beschadiging van de het turbinewiel te ontdekken.

 

RVI inspecties van dieselmotoren zijn wereldwijd beschikbaar. Neemcontact met ons op voor een vrijblijvende offerte.