Over ons

RDA Shiptech is specialist in het analyseren van motoren van zeeschepen. Ons team heeft jarenlange ervaring met conditiemonitoring van tweeslagmotoren en grote vierslagmotoren, en werkt uitsluitend met de beste meetapparatuur en endoscopen. Door gecontroleerd te groeien en doorlopend te investeren in nieuwe kennis en apparatuur, streven wij naar het leveren van betrouwbare, onafhankelijke en hoogwaardige diensten. 

Onze werkzaamheden

Remote Visual Inspection (RVI) is het gebruik van een endoscoop voor inspectie van de cilindervoeringen, cilinderkop, kleppen, zuigers en de turbo van een dieselmotor, of voor inspectie van lagers, luchtvaten, turbines of tandwielkasten. Hoewel RVI een algemeen bekende methode is om de conditie van ‘kleine’ motoren te bepalen, inspecteren wij regelmatig motoren van meer dan 10.000 kW. Op basis van het RVI rapport kan een geïnformeerde onderhoudsbeslissing genomen worden. 

Meer over Remote Visual Inspection.

 

De afdeling Performance & Compliance is toegerust om een groot aantal metingen aan de voortstuwingsinstallatie te verrichten. Voorbeelden van door ons verrichte metingen zijn: asvermogensmeting, geluidsmeting en verbrandings(druk)analyse.

Meer over Performance & Compliance.

Onze klanten

Onder andere Stena Line, Wagenborg, Global Seatrade en Vroon Ship Management maken gebruik van onze diensten. Naast de hoofd- en hulpmotoren van zeeschepen inspecteren en analyseren we ook enkele energiecentrales op regelmatige basis.