Over ons

RDA Shiptech is specialist in het analyseren van dieselmotoren. Met een klein team wordt, vanuit Drachten in Nederland, wereldwijd gewerkt aan twee- en vierslagdieselmotoren van een groot aantal merken en typen. Wij onderscheiden ons door jarenlange ervaring in trouble shooting en conditiemonitoring, en door uitsluitend te werken met de beste meetapparatuur en endoscopen.

Onze werkzaamheden

Na een carrière bij verschillende motorenfabrieken, is RDA Shiptech in 2005 opgericht door Cees Roos. De eerste jaren hebben wij ons volledig gericht op trouble shooting van scheepsdieselmotoren. Hoewel het analyseren van dieselmotoren nog altijd belangrijk is voor RDA Shiptech, hebben wij ons producten- en dienstenaanbod in de loop der jaren uitgebreid.

Klik hier voor meer informatie over trouble shooting.

Remote Visual Inspection (RVI) is het gebruik van endoscopen voor een survey van de cilindervoeringen, turbo of tandwielkast van een dieselmotor. De laatste jaren is de vraag naar RVI surveys sterk gestegen, omdat het een ideale manier van conditiemonitoring is gebleken, wanneer wordt overgeschakeld naar toestandafhankelijk onderhoud.

Klik hier voor meer informatie over Remote Visual Inspection.

Het uitvoeren van een asvermogensmeting hebben wij recent aan ons dienstenpakket toegevoegd. Met behulp van nauwkeurige apparatuur kunnen wij overal ter wereld tegen concurrerende tarieven het door een voorstuwingsinstallatie of generator geleverde vermogen meten.

Klik hier voor meer informatie over asvermogensmetingen.

Onze producten

Omdat wij al vele jaren verschillende merken een typen verbrandingsdrukmeters gebruiken tijdens onze trouble shooting werkzaamheden, zijn wij door een aantal fabrikanten benaderd om leverancier, ondersteuner en ontwikkelingspartner voor nieuwe producten te worden. Enkele jaren geleden hebben wij besloten met IMES en Fuchs Technology samen te werken. Inmiddels hebben we een groot aantal instrumenten verkocht.

Klik hier voor meer informatie over onze elektronische indicateurtoestellen en engine performance analyzers.

Onze klanten

Het grootste deel van onze klanten is actief  in  de scheepvaart. Onder andere Stena Line, Holland America Line, Amasus Shipping en Vroon Ship Management maken gebruik van onze diensten. Naast de hoofd- en hulpmotoren van zeeschepen inspecteren en analyseren we ook enkele landinstallaties, waaronder de energiecentrale van Electrawinds in België.

Onze bedrijfsfilosofie

Door beperkt te groeien en doorlopend te investeren in nieuwe kennis en apparatuur, streven wij naar het leveren van betrouwbare, onafhankelijke en hoogwaardige diensten. Door te luisteren naar onze klanten proberen we onze diensten en producten continu te verbeteren.  

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft, neem dan gerust vrijblijvend  contact met ons op.